lördag 28 juli 2012

Endorfiner och vitaminer

Passa på nu när vattnet är som varmast att bada mycket. När du badar smeker vattnet din hud och det frigörs oxytocin (ett hormon dom gör dig lugn och kärleksfull) och endorfiner (kroppens eget hälsosamma knark). Soltorka sedan efter och du tillför D-vitamin som håller dig fri från deppighet och mycket annat. Det är nu det händer här i Sverige. Missa inte chansen.

onsdag 25 juli 2012

Hormoner

Nu har jag minskat ner lite på min östrogenkräm och istället ökat progesteronet. Hade fått spända och ömma bröst runt mensen och en lite snabbare menscykel men med mindre östrogen och mer progesteton fixade allt sig igen. Tydligen kan de behöva ändras i doseringen få och då för att hålla kvar den fantastiska effekten jag nu haft i ett drygt ett halvår med wileys.

söndag 22 juli 2012

Sol i hjärtat sol i sinnet!

Härlig solig dag i Sth. Äntligen fanns det plats att fylla på brännan och D-vitaminet igen. Det blev en tur till min vän Helena i Ytterjärna där vi åt en härlig ekobrunch i hennes trädgård. Sedan avslutade jag med en glass i hamnen i Trosa efter att ha besök min mans grav och haft ett långt samtal med honom på den fina skogskyrkogården i Trosa där han ligger. Avslutade sedan med en godgärning som får förbli hemlig tills berörda person upptäcker den. I natt kommer jag sova gott!

torsdag 19 juli 2012

Harmoniska hormoner

Jag har de mest fungerande, härliga och stödjande hormoner man kan ha. Vissligen har jag fått ta till hormonkräm för att få kroppen att må så här bra, men det ser jag bara som ett fantastiskt stöd. Lite som att ta kosttillskott vilket jag också gör. Magnesium gör att jag inte får några kramper efter träning som jag kunde ha förrut, olika omegaoljor gör att min hud är mjuk och ungdomlig, probiotika göra att magen fungerar perfekt. Vi tillfälliga besvär fyller jag på med annat jag behöver för just de symptomen och numera är jag aldrig sjuk. Wileys hormonkrämer kommer jag fortsätta med ett tag till då det får mig att känna mig som jag vore trettiofem och inte en bit över femtio.
Efter att jag äntligen lyckade övertala min vuxna motsträviga dotter att börja ta kosttillskott har hon inte haft några influensor eller förkylningar inte heller det halsonda hon hela tiden led av med jämna mellanrum.
Nu kommer hon och ber mig hjälpa henne med nya kosttillkott och berättar om att hon aldrig blir sjuk som sina kompisar. Trägen vinner!

Kosttillskott har räddat mitt liv många gånger, om de inte fanns hade jag inte suttit här idag. De mediciner jag fått av sjukvården har oftast hjälpt akut men i längden har de brutit ner mig. Ddet är därför jag med sorg ser på hur Sverige förbjuder mer och mer av kosttillskott och förbjuder höga doser i kosttillskotten. Jag vet att man tror man skyddar en omdeveten pöbel, men istället låter man stora medicinföretag styra, ställa och behålla makten.

tisdag 17 juli 2012

Att leva i nysset eller nuet?

Nya klockan som ska ta mig från att leva i nysset eller i senare. Jag lever nu och bara nu.

måndag 16 juli 2012

Harmoniska Hormoner

Nu är det väldigt nära bokutgivning av boken Harmoniska Hormoner! Jag och Marlene Gustawson som skrivit den kommer ses i veckan för att planera inför utgivningen. För dig som vill kan du förbeställa på adlibris.se så får du ett mail och en länk samma dag den släpps så att du kan vara en av de första att  håller den i din hand! Det ska bli så kul....

fredag 13 juli 2012

Nu vill jag bada med delfiner

Jag längtar efter att simma med delfiner igen och snart ska jag få göra det! Azorerna 4 september, men innan dess ska jag segla i Kroatien. Just nu ägnas alla vaken tid till att skriv klart ännu en bok.  Många spännande skrivprojek är på gång!

tisdag 10 juli 2012

Omöjligt att gå ner i vikt

"Varför är det helt omöjligt att gå ner i vikt nu för tiden? Jag äter ju mindre än vad jag brukar göra, men ändå ökar jag i vikt eller står helt stilla", säger en väninna till mig på telefon.
"Det är hormonellt", säger jag.
"Kroppen sätt att se till att vi har lite mer fett så här i 50-årsåldern, så att våra ökande fettceller kan producera östrogen nu när inte äggstockarna vill längre", påpekar jag.
Men vad ska jag göra då? Ta hormoner? undrar hon.
Börja med att ta ett bad och stressa ner så att binjurarna hänger med och kan producera progesteron också. Vi är så stressade så binjurarna kan inte fungera optimalt heller så vi får inget progesteron, det lugnande hormonet", sägerjag
Här ser ni min lugnande oas, mitt rosagjutjärnsbadkra där jag sätter mig och stressarner med en god bok och kanske ett glas röttvin eller en god kopp te.
jag skulle inte kunna leva utan mitt underbara badkar. Jag blir dessutom glad av färgen varje gång jag går in i badrummet. Här kan jag sitt och strunta fullständigt i om jag har något kios över vikt eller inte denna vecka. För visst är det ibland så att vi fastnar i den där extra magvolangen och gör den till ett större problem än vad den är. Eller hur!
När den är där så tänk bara på hur bra den är för den förser dig med de där extra östogenhormonerna som gör ditt liv lättare i klimakteriet.

fredag 6 juli 2012

Kaffestund har guld i mun

Jag är ingen stor kaffedrickare men då och då tycker jag att det är gott att ta mig en sojalatte. Många av mina vänner som lever hälsosamt dricker aldrig kaffe och jag har haft perioder när jag inte heller gjort det. Men visst är det ibland härligt att sitta på ett fik eller i solen på landet med en godvän och en kopp kaffe. Jag tror att det viktigaste vi kan göra för oss själv är att ge oss de där stunderna av lycka. Då får vi glädje i både kropp och själ. Så här fint ordnade mannen i kaffeshopen på semesterorten min kopp kaffe för dagen.

onsdag 4 juli 2012

GI-bröd till sommarbuffén

Här kommer recept på världens godast GI-bröd som min härliga vän Stina lärt mig. Saftigt och utan kolhydrater om du väljer ett mjöl som bovete, majs- eller sojamjöl istället för vetemjöl på valfrittmjöl. Så mumsigt att man inte kan sluta äta! Så smakrikt att man bara behöver smör till.

Stinas goda bröd

2 dl havregryn

5 dl mjöl (valfritt)

1 dl linfrön

2 tsk bikarbonat

3 msk honung

1 dl hackade nötter (valfritt)

1 rivet äpple

4 dl naturell yoghurt

2 nypor flingsaltSätt ugnen på 175 grader

Blanda alla ingredienser

Klä en stor eller två små formar med bakplåtspapper och håll i smeten

Grädda i  60-70 minuter

tisdag 3 juli 2012

Härliga soliga semester

Är det inte härligt när sommaren är här med all sol som fyller på våra D-vitamindepåer och gör oss glada. Melatonin och serotonin ökar också när man är ute i naturen och rör på sig!! Då blir vi gladare och sover bättre.

måndag 2 juli 2012

Bokskrivande

Nu är det dags att ta en månads intensivt bokskrivande efter en härlig ceremonihelg!