onsdag 23 maj 2012

Akrylamid är ett gift i din mat


När du hettar upp mat kan det skapas gift i maten som blir hormonstörande. För en tid sedan varnade man från livsmedelsverket om att ge barn mat som innehåller vetemjöl för många gånger i veckan för att man uppmätt för höga värden av bland annat akrylamid. 
Det är inte bara upphettning som ger giftig mat det är även rötslam från våra reningsverk som läggs på våra åkrar som gödning och grödorna tar upp gifterna och medicin rester.


Nature has a funny way of showing us not to disrupt the perfection of organic produce. Changing the chemical structure of many natural foods, such as exposing them to high heat can promote cancer. Acrylamide is a chemical that naturally forms in certain foods, particularly plant-based foods that are rich in carbohydrates and low in protein, during processing or cooking at high temperatures. We're not only referring to foods like french fries or potato chips, but hundreds of conventional foods that are "ready to eat" in the grocery aisle including cookies, breakfast cereals, popcorn, pizza and even ground coffee.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar