lördag 5 maj 2012

Äter du 80 kg socker om året?


I början av 1900-talet åt vi 2 kg socker per person och år.
Hur mycket tror du vi äter idag?
Vi äter 80 kg socker per år och person……

Många av oss äter fel och alldeles för mycket socker, det finns i allt om du börjar läsa innehållförteckningarna. Det finns i praktiskt taget alla charkprodukter du köper. Som skinka, korv och annat, om du är vegetarian och äter mycket halvfabrikat som tofu och corn finns mer socker än i vanlig mat. Så bara för att man är vegetarian behöver det inte innebär att man är specielt häslsosam. Inte heller om du köper ekologiskt. Mycket är fullt av socker där också även om sockret är ekologiskt. Vegetarianer har också en tendens att äta mycket snabba kolhydrater som fungerar som socker när de kommer in i kroppen.

Många av oss speciellt i medelåldern lider av övervikt och hur lite vi än äter så går vi inte ner i vikt, speciellt vanligt bland kvinnor. Du kan då ha drabbats av insulinresistens på grund av alla stress. Kanske har du också bantat många gånger under livet och på så sätt stressat kroppen och satt den ur spel. Det här har sedan lett till insulinresistens och störningar i din sköldkörtel.
Det är inte bara stress från jobbet och livspuzzlet som är farligt utan även mat som snabba kolhydrater kan stressa kroppen innifrån för att inte tala om alla miljögifter som stressar vårt system.
Så vad kan man då göra åt detta? Du kan försöka äta så ren mat som möjligt. det vill säga inga halvfabrikat och ekologiska produkter så att de inte blivit besprutade med gifter som finns kvar. Du kan tvätta dina kläder innan du använder de nya eller köpa vintage. Du kan välja ekologiska produkter när du köper material till hemmet så mycket som möjligt. Ta det också lugnt i goda vänners lag. Ha goda relationer och rör på dig dagligen på något sätt om det så bara är en kort promenad.
Med dessa enkla råd har du kommit en bit på vägen
Alla de här näringarna och vitaminerna behöver vi dagligen. Socker och andra kemikalier vi får i oss behövs inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar