söndag 26 februari 2012

Så var det dags för första provtagningen för att kontrollera östrogennivån. Dag 12 ska den vara som högst och därför tar jag ett morgonblodprov innan jag hunnit ta några hormoner. Ska bli så spännande att få prover inom närmaste veckan så jag får veta att alla nivåer ligger så bra som det känns.
Jag har nu gått in på månad tre med dessa hormoner och det är först då som det satt sig och man kan ta ett prov. Näst prov blir dag 21 då progesteronet ligger som högst och bör testas. Ni kommer få alla resultat när de är klara.

Det gäller att komma ihåg att det inte bara är de bioidentiska hormonerna som påverkar oss. Mat och träning påverkar dina hormoner också. Så till frukost idag blev det havregrynsgröt med linfrön, lite blåbär, en halvbanan för sötman och skalade mandlar (skalen retar tarmen fick jag just veta av Pernilla på Carrier&Carrier. Super duktig kinesiolog som jag fick hjälp av i fredags). Om vi vill hålla oss friska gäller det att hålla hormonharmoni genom att äta och träna rätt och framför allt stressa ner. Kvinnor som mediterar har vid 45-50 års ålder 47 procent högre DHEA-nivåer. DHEA är ett föryngringshormon som också lugnar ner hela vårt system. Det är ett hormon som minskar med åldern och som gör att vi åldras. Så att sakta ner tempot och meditera hjälper oss åldras långsammare och ger oss ännu mer av lugn och ro.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Har du något bra namn här i Sverige på läkare eller "annan" som kan ge recept på hormoner? Jag köper tub via företag i USA men östradiol och testosterone skulle jag behöva. Hittade DHEA i en hälsokost (bakom disken)*S*.
    Jag har läst Mia´s bok men blev inte klok på hur jag får tag i dessa hormoner i Sverige. Har du tips? Bor du i USA? Vem betalar hormontesterna?

    Sommarhälsning från frågvis Lena

    SvaraRadera