tisdag 14 februari 2012

Tittade på Malous Efter Tio idag och såg hur de rekommenderade en kvinna med mycket svår PMS att träna och äta bättre, ta p-piller eller slutligen stoppa kroppens hormonproduktion och tvinga fram ett för tidigt klimakterie (men massor av fler problem som i sin tur också skulle medicineras bort).

Jag blir helt mörkrädd när jag ser sådant spridas i TV i Sverige. Jag inser hur bakåtsträvande och likriktade vi är här i landet som godtar detta. Själv har jag läst allt jag kommit över om bioidentiska hormoner och förstår att det finns annan hjälp att få för oss kvinnor som upplever problem. I det antika Kina drack de äldre kvinnor som led av klimakteriesymptom yngre kvinnors urin för att få lindring.

Att ta efter den metoden passar nog inte oss i Sverige men vi kan ta bioidentiska hormoner. Det är det  närmaste vi kan komma det som är naturligt för våra mänskliga kroppar. Molekylerna i dessa hormoner är identiska med molekylerna i de hormoner våra äggstockar brukade producera.
Bioidentiska hormoner tillverkas i laboratorier. De är från början utvunna ur växter. Det betyder att ett hormonliknande ämne utvinns ur växten och sedan syntetiseras i laboratoriet för att det ska se exakt likadant ut som de hormoner som våra äggstockar producerar. Din kropp känner igen och biodentiska hormonet hittar rätt receptor i cellen. Bioidentisk hormonersättningsbehandling går ut på att återföra hormoner som passar perfekt till våra cellreceptorer.

Syntetiska hormoner liknar ingenting som finns i naturen. Det är inte hormoner utan läkemedel. Eftersom läkemedelsföretagen inte får ta patent på bioidentiska hormoner tillför de konstgjorda molekyler till ett hormon och åstadkommer på så vis en slutprodukt som inte ser naturlig ut och därför kan patenteras. Din kropp märker dock skillnaden. Det är sorgligt att det finns ett sådant motstånd här i Sverige eftersom det inte alls är svårt för läkare att skriva ut bioidentiska hormoner på recept via ett vanligt apotek. Bioidentiska hormoner och kosttillskott har även visat sig fungera bra på PMS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar